TexTec

Over ons

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe?

TexTec heeft zijn roots in Twente. Met meer dan 25 jaar ervaring in de textielindustrie hebben we een flinke dosis technische knowhow, up-to-date kennis van de textielproductenmarkt en intensieve contacten met textielexperts door heel Europa.

Het TexTec-team heeft werkervaring bij een grote textielfabrikant en in de tuinontwerpsector. Deze ervaringen nemen wij mee in de ontwerpen van nieuwe kwaliteiten. TexTec combineert kwalitatief hoogwaardige textiel met technische innovaties. Lees hier meer over de innovatieve productietechnieken die wij gebruiken bij de ontwikkeling van onze kwaliteiten.

Daarnaast weten wij door onze jarenlange ervaring hoe wij onze klanten dagelijks zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. TexTec staat dan ook voor innovatie, samenwerken en succes delen. Met de kennis die TexTec bezit, dienen we het gemak van onze klanten. Vanaf het eerste contact tot de levering van het product; TexTec ondersteunt haar klanten – met volle betrokkenheid – bij de ontwikkeling van onderscheidende textielproducten.

De collectie van TexTec is met zorg samengesteld. Onze diverse producten zijn voorzien van moderne dessins, in eigentijdse kleuren. Ook leveren wij kwaliteiten die inspelen op de huidige trends, bijvoorbeeld kwaliteiten met een natuurlijke look.  Al onze Outdoor-kwaliteiten hebben een hoge lichtechtheid, wat betekent dat de kleuren van de stof niet snel veranderen onder invloed van licht. Lees hier meer over lichtechtheid van kwaliteiten. Bekijk hier onze collectie.

TexTec ziet  toekomst in ‘Smart Textiles’. Dit is textiel die – naast een mooie uitstraling – ook ‘intelligent’ is. Het is textiel met een hoge functionaliteit doordat het zich aan kan passen aan verschillende omstandigheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan TexTec ‘AllWeather textiel’. Dit is een lichtechte en waterdichte kwaliteit, die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.